На специална церемония в Народния театър бяха раздадени годишните награди „ИКАР“. 

Музика, вълнение и аплодисменти, изпълнени понякога със сълзи за любимите творци, които напуснаха театралната гилдия през тази година.

Така под знака на своята 100-годишнина Съюзът на артистите раздаде 21 крилати статуетки "ИКАР".

Статуетка за водеща женска роля получи актрисата Ирини Жамборас за Марта в постановката "Кой се бои от Вирджиния Улф".

„Тази роля беше подарък, така или иначе. Много рядко може да ти се случи да изиграеш такъв герой, такъв персонаж и няма как да не съм щастлива. Разбира се, радвам се и за високата оценка много“, сподели актрисата.

С приз за водеща мъжка роля бе удостоен актьорът Валери Йорданов в моноспектакъла „Караконджул“ по разказа на  Николай Хайтов "Дервишово семе".

„Парадокс е, че утре, когато имам представление, изпращаме моят любим преподавател Иван Налбантов, с който за първи път съм работил по разказите на Николай Хайтов. Това съвпадение мисля, че е отгоре спуснато“, каза актьорът.

"Боклук", първият авторски спектакъл на Елена Телбис, получи отличие за най-добър спектакъл, а призът за най-добра режисура бе връчен на Диляна Добрева за "Синът" по Флориан Зелер.

Награда за изключителен принос към българския театър се присъди посмъртно на актрисата Татяна Лолова.

Отличие за чест и достойнство се присъди на Любомир Бъчваров, а почетната награда за  изключителен принос към музиката беше присъдена на легендарният  Михаил Белчев.