Младата актриса Маргарита Стойкова бе отличена сред 10 европейски изгряващи звезди на 74-ия филмов фестивал „Берлинале“. Награда, която са печелили и звезди като Даниел Крейг и Алисия Викандер, беше връчена на 19-годишната Маргарита.

Снимка: bTV

„Много е интересно, много е интензивно. Имахме срещи със страшно много кастинг режисьори, което е огромна възможност. Не само за мен, но и за цяла България, защото аз съм третата българка, както знаем, и е доста отговорно да бъда тук и да представя нашата държава по най-хубавия възможен начин“, казва Маргарита.

Престижната награда Маргарита получава за ролята на Диада от филма „Диада“ на режисьора Яна Титова. Оказва се, че Маги не е била първият избор за ролята, но със сигурност е била най-правилният.

Снимка: bTV

„Не мога да бъда по-щастлива с никой друг, но в началото аз наистина имах, не спрямо нея, а някак си съм си представяла героинята по съвсем различен начин и никога не съм си представяла, че точно тя ще преобърне моята собствена представа за Диада. После си дадох сметка, че всъщност това е по-добрият вариант, защото щом тя успя да преобърне моето мнение за героинята, значи тя е най-правилният човек за тази роля“, казва Яна Титова - режисьор на „Диада“.

В Берлин е и майката на Маргарита, която споделя, че зад успеха на дъщеря ѝ освен талант, се крие и силна воля.

Снимка: bTV

„Тя винаги знаеше, какво иска, винаги настояваше на своето и винаги сме я подкрепяли в това, защото смятам, че човек трябва да има характер и трябва да знае, какво иска“, каза Надя Стойкова - майка на Маргарита Стойкова.

И макар  животът на Маргарита да не се е развил така, както си го е представяла като дете, тя вече вижда своето бъдеще на голямата филмова сцена.

„Просто нещата се случват така, както трябва да се случат. И аз от малка мечтаех да стана актриса, актриса в България. Да завърша в НАТФИЗ, да работя в Пловдивския театър и някак си животът ми каза: Занаеш ли какво, планът ти е много скучен, отиваме в Берлин. Аз много силно се надявам, че следващият ми проект ще бъде в чужбина и мога да кажа, че където и да отида, каквото и животът да ми е предначертал, със сигурност бих се върнала в България, да работя с Яна Титова“, обясни младата актриса.

Маргарита скоро ще се върне в Берлин, за да представи филмът „Диада“ и пред българска публика зад граница.