Сърфист е спасил от удавяне десетки плажуващи по принуда. В разгара на лятото един от най-посещаваните, но и най-опасни плажове - Силистар, е оставен без спасители.

В клип се вижда една от опасните ситуации. За радост - с добър край. Проверка на bTV показа, че ивицата има избран концесионер още на юли. Месец и половина по-късно обаче плажът продължава да е безстопанствен.

Морето продължава да е бурно и има опасни подводни течения. Плажуващите често подценяват ситуацията и не проявяват отговорност към живота си.

bTV подаде сигнал в Министерството на туризма, а от там обясниха, че заради открити исторически находки в края на плажа са се забавили с избора на концесионер.

Той е избран на 1 юли, но му е трябвало време да събере цялата документация. Затова чак на 4 август е сключен договор с него. Оттук нататък има един месец, в който трябва да осигури спасители и медицинско обслужване. Иначе законовите срокове са спазени.

"Към настоящия момент Министерството на туризма е организирало водно спасяване за този морски плаж, което беше прекъснато за няколко дни поради технически причини“, обясниха още от ведомството.

Тази сутрин на плажа има трима спасители. Управителят на фирмата, която осигурява водното спасяване, също заяви, че е имало техническа пречка няколко дни да няма спасители.

Плажуващи обаче твърдят, че повече от седмица не са виждали спасители на плажа и това се случвало периодично през цялото лято, а не само през последните дни. Управителят на фирмата отрече това.

Спасителите ще останат до края на август, обещават от фирмата.