Много българи несъмнено ще се отправят на път за празниците. На места в ранните часове на деня валя сняг, дъжд и обстановката рязко стана зимна - в навечерието на Великден.

Затова не трябва да губим навиците си особено относно гумите и ако видим черен лед рязко да намалим, посъветва автомобилният влогър Филип Лазаров.

Снимка: bTV

Той обясни, че и при подредбата на багажа в колата трябва да сме внимателни.

"Кората в задната част на колата не е място за слагане на каквито и да е предмети. При резки спирачки, могат да ни ударят. Целият багаж трябва да е в багажника и да е укрепен", обясни експертът.

Той обърна внимание и на набора от инструменти, които трябва да имаме в колата си като аптечка, триъгълник, осветление, крик, колани и „паяци“.

Лазаров добави, че е важно да не бързаме, като тръгнем на път и да имаме достатъчно количество вода, защото пътуването понякога може да продължи повече, отколкото сме очаквали.

Той посъветва и да не се струпваме в един определен час при потегляне, а да изчакаме и да разредим трафика, като тръгнем например в петък, а не след края на работния ден днес.