Опашки от автомобили се извиха по границите на Русия с хора, желаещите да се спасят от обявената от руския президента Владимир Путин частична мобилизация.

Ситуацията коментира за bTV от Тбилиси журналистът Гела Васадзе.

„В момента опашките са много дълги, защото се сблъскаха няколко потока транспортните средства. Западните граници на Русия са затворени и абсолютно всички товари минават през нашата граница“, каза Васадзе.

По думите му руснаците се насочват към Грузия заради либералния режим за преминаване и престой в страната. Русия все още пропуска хора към другите страни, но това може всеки момент да се промени, коментира журналистът.

Той уточни, че опашки се образуват и заради факта, че в момента е отворен само един граничен пункт между Русия и Грузия. Освен това до него се достига по труден път, защото това всъщност е проход.

Според грузинския журналист повечето бягащи от Русия млади хора ще се насочат към Западна Европа, но някои може и да останат в страната заради хубавия климат и добрите данъчни условия.

„Проблемът е, че с потока от хора могат да бъдат внедрени агенти на Путин, които могат да работят за създаването на напрежение“, коментира още журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото!