Журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа на 22 април в 18:30 часа в столичния квартал „Хаджи Димитър“, съобщават от МВР. До това се стига, след като е заплашил с оръжие държавен служител, който се е оплакал в полицията, научи bTV от свои източници.

От МВР разпространиха и кадри от камера, които показват момента, в който Димитър Стоянов размахва оръжие срещу човек. До него има и жена. 

Кадрите са заснети от охранителна камера в столичния квартал "Хаджи Димитър".

В понеделник Димитър Стоянов пусна своя публикация във Фейсбук с друга версия за случилото се.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея откъде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е, или идиот“, написа журналистът.

Той се съмнява дали това не е целенасочена провокация срещу него, а не просто случай на необяснима агресия.

Димитър Стоянов е разследващ репортер и понастоящем е автор в Бюрото за разследващи репортажи и данни Bird. Новината за ареста на Стоянов бе съобщена и във Фейсбук страницата на Bird.

Създателят на Bird Атанас Чобанов също сподели информацията в своя Фейсбук профил. По думите му Стоянов е бил отведен с патрулка от „Пирогов“, където си е вадил медицинско.