Международна академия в областта на цифровите медии проведе творческа работилница в новото студио на bTV. Ученици от 12 държави работиха с аутокю, грийнбокс и добавена реалност под вещото ръководство на водещите на новините и прогнозата на времето.

Децата са част от международна академия по дигитални умения, направление Цифрово видео,  за трета поредна година bTV е домакин на част от обученията им. Учениците разбраха какво е усещането да представяш прогнозата за времето, като сами се превърнаха във водещи. 

„Не мисля, че е лесна професия, защото има толкова много прожектори и този зелен екран, по който да се ориентираш, освен това е на живо – със сигурност не е лесно. Много е готино, мисля, че хората не  подозират колко е трудно, но е наистина вълнуващо да видиш на живо как се случват нещата”, каза Шерън, ученичка от Израел.


Най-мащабният проект на телевизията – новото ни студио, силно впечатли младежите.

„Ние искаме да ги научим на най-доброто от цифровите технологии, които се използват във фото-то и видеото. Когато говорим за цифрови технологии във видеото, които са ТОП, bTV е единствената възможност за България”, посочи Ивайло Иванов, ръководител направление "Цифрово видео" в Академия по дигитални умения.

В ролята на ментор беше синоптикът на bTV Стаси Цалова.


„Да се помага на младите е нещо много важно, когато усещат, че светът е добър и светът ще им помага, мисля, че те повече се мотивират. Днес те почувстваха, че телевизията е нещо достъпно, с което може да се занимава всеки, не е просто една мечта, а може да се случи на всеки, стига да го желае наистина", заяви Стаси.

Тя разказа и за кампанията “Да изчистим България заедно” и призова децата да дадат добър пример на себе си и близките, независимо къде по света се намират на 14 септември.