Работещите в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница отправиха тежки обвинения срещу прекия си ръководител и обявиха, че са готови на гладна стачка.

Медиците обвиняват проф. Атанас Темелков в лоша организация и вербална агресия.

Тези, които са членове на Национален синдикат „Защита“, твърдят, че „работят в условия на неизвестност и непрекъснати ежедневни промени във вече утвърден месечен работен график“.

Имали са среща с директора на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов, но проблемът не само не се е решил, но се е задълбочил.

„Терорът, преследването и репресиите, упражнявани от началника на КАИЛ проф. д-р Темелков спрямо синдикалното ръководство на НС „Защита“ в УМБАЛ „Александровска“ спрямо членовете и останалите служители в клиниката, продължава с пълна сила“, пише в позиция на недоволните от проф. Темелков.

Професор Темелков отрече обвиненията.

„Тази лична обида, която сутринта я получих, ще намеря начин да реагирам, било чрез съдебно дело или по друг начин. Зад този проблем се крие една борба от четирима колеги, които упорито не желаят да се съобразят с правилника за устройство, дейността и ръководството на Александровска болница. Зад тази атака на тези колеги виждам една дълга ръка, тази дълга ръка е предишното ръководство на Александровска болница“, каза проф. Темелков.

В писмена позиция ръководството на болницата заяви, че не съществува нито административен, нито трудово-правен спор. А лекарите са готови да продължат действията си с гладна стачка, ако исканията им не бъдат чути.