Медици от болницата във Видин започват гладна стачка заради уволнения. По думите им са връчени заповеди за уволнение на четирима служители, „дръзнали да разкрият злоупотребите с полагащите им се пари за работа на първа линия“. 

В bTV Новините сме ви разказвали за техните протести във връзка с допълнителните COVID средства. 

„През последните два месеца бяха изплатени всички пари след стачката, която се организира предния път. Но в следствие на тези действия и това, че си търсиха правата, тези жени бяха подложени на психически и физически тормоз, бяха подложени на наказания. След назначаването на новото правителство не се забавиха и уволненията “, каза д-р Иво Георгиев. 

Те ще демонстрират ежедневно недоволството си както пред лечебното заведение, така и пред Министерство на здравеопазването. Д-р Георгиев уточни, че искат среща с новия здравен министър.

Санитарката Саша Копчева е сред освободените от работа. В мотивите било записано, че няма необходимото образование за тази работа. Тя призна, че е с основно образование, но уточни, че има 13-годишен стаж в болницата.

Основните им искания са за възстановяване на уволнените служители и отстраняване на настоящото ръководство на болницата в лицето на д-р Ивета Найденова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!