Мъжът, заплашил с нож лекар в Пазарджик, е задържан за 72 часа, съобщиха от прокурататурата. С по-лека мярка е освободен съучастникът му, с когото заедно са нахлули в кабинета на медика.

Срещу 29-годишния наркозависим мъж е повдигнато обвинение за закана за убийство. Нападателят нахлул със свой приятел в кабинета на д-р Емил Величков преди два дни. Двамата поискали рецепта за упойващи лекарства. След като им било отказано, започнали да сипят обиди и закани.

29-годишният мъж извадил нож и с него нападнал лекаря, който успял да се защити от намушкване. Мъжете са успели да избягат, но по-късно са арестувани от полицията.

Снимка: btvnovinite.bg

В кабинета на лекаря вече е инсталиран паник бутон. По време на инцидента в кабинета е имало и пациентка, каза пред bTV д-р Емил Величков.

„В кабинета влезе мъж, който поиска да му бъдат изписани медикаменти на специален режим. Аз отказах, защото такива медикаменти не могат да бъдат изписвани свободно. Той покани приятеля си, който го придружаваше, с намерението и той да поиска такава рецепта. Аз го разпознах, беше идвал предната седмица да иска същите зелени рецепти и го поканих да напусне кабинета”, обясни докторът. „След като излязоха, поканих пациентка, която чакаше. Явно двамата мъже са били агресивно настроени от отказа ми, влязоха отново и започнаха да нагрубяват и да заплашват”, допълни той.

„Единият извади нож, започна да напада с него, аз успях да хвана другия мъж и да го изместя, така че да се предпазя”, каза още лекарят.

По думите му е имало реална опасност за него, за медицинската сестра и за пациентката, която по това време е била в кабинета.

Нападателите са задържани от полицията, след като медицинската сестра Спаска Кулинска е успяла да се обади на тел. 112. Тя също потвърди, че влизайки в кабинета, двамата мъже са били видимо неадекватни. „Връщайки се, със заплахи и обиди, започнаха да налитат на бой. Единият каза, че има и пистолет и ще извади и него”, обясни Кулинска. 

По думите ѝ, след като са били задържани и доведени за разпознаване, нападателите са се държали агресивно и пред полицаите.