Жестоко престъпление в Разградско – 25-годишен мъж е задържан за изнасилване и опит за убийство на 17-годишната си първа братовчедка. Мъжът е задържан след издирване и се намира в ареста.

25-годишният извършител е рецидивист. Лежал е в затвора заради изнасилване на друг член на семейството си, но е пуснат предсрочно. Получава присъда и за грабеж.

„Тогава е бил младеж. Очевидно поведението му в затвора е било такова, че са му гласували доверие“, коментира окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Все още не са ясни мотивите на 25-годишния мъж, който изнасили 17-годишната си братовчедка и опита да я убие.

Бащата на 17-годишното момиче е в шок след случилото се. Казва, че от години е скъсал връзка с 25-годишният си роднина и настоява за най-строгото наказание.

На малката улица в края на Цар Калоян, където е станало престъплението, никой не е разбрал кога 25-годишният Ниязи е нападнал братовчедка си.

„Нищо не сме чули, нищо, сутринта разбрахме, то момчето постоянно обикаляше махалата с колата си“, казва съседи.

Сега мъжът е с прокурорско постановление за 72-часово задържане.

Очаква се да му бъдат повдигнати няколко обвинения. Законът предвижда най-тежките наказания за мъжа – 15-20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Жертвата на мъжа е в болницата в Русе в тежко състояние. Тя е с около 30% изгаряния по тялото, тъй като извършителят я е запалил след изнасилването. 

Нараняванията ѝ са несъвместими с живота, но медиците се борят да спасят момичето. Те призовават и за кръводарители. 

„Момичето беше поставено в медикаментозна кома и решението на консилиума беше да се премине към, разбира се със съгласието на родителите, да се премине към ампутация на лявата ръка, която беше извършена днес“, съобщи проф. Стефан Станчев, началник на отделението по ортопедия в УМБАЛ "Медика"-Русе".