Във Враца започват масови проверки на преместваеми обекти и стърчащи кабели. Поводът е трагичната смърт на 16-годишното момче, стъпило върху шахта убиец в столицата.

Ще се проверява изрядността на всички павилиони, вендинг-машини и рекламни пана, както и за незаконно присъединяване към електрическата мрежа.

Снимка: btvnovinite.bg

Близо 200 обекта са включени в проверката както в града, така и в селата във Врачанска област. Специално внимание ще се обърне на откритите проводници от стълбовете общинска собственост.

Миналата година Общината е обезопасила повече от 150 стълба,  но посегателства върху тях продължават.

Снимка: btvnovinite.bg

„Още от миналата година са предприети действия за премахване на въздушната мрежа в града, която не се използва, но при всякакви пориви на вятъра създава проблеми. Още от есента сме предприели действия с контрол по строителството - с инспектората на града и със звено "Осветление на площади и улици“, обясни Цветан Стойчков, зам.-кмет на община Враца. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Със заповед на кмета ще бъде извършена инспекция на всички поставяеми обекти – павилиони за цветя, закуски и вендинг машини. Проверката е за 10 дни, а идеята е да се проследи какъв им е правният статус, дали са технически добре свързани“, отбеляза главният архитект на Враца.