Масов бой заради момиче в Благоевград. Видеозаписи, с които само bTV разполага показват, че боят е продължил известно време, като участниците в него са се гонили и разменяли юмруци през цялата пешеходна улица в центъра на града. На кадрите се вижда, че младежите се бият известно време и пред търговския център. 

В ранните часове на деня в миналия четвъртък, полицията в Благоевград получава сигнал за сбиване срещу Младежкия дом, в който има дискотека. Оказва се, че боят е заради момиче. Подобни хулигански прояви не са рядкост в Благоевград, където често след дискотека младежи се бият или увреждат частна и общинска собственост.

„Видях един сериозен бой, който започва към 05:30 ч. в денонощната закусвалня и след това се пренася на площадката пред Младежкия дом. Сериозен екшън“, разказа Бойко Начев, директор на дирекция „Информационно и административно обслужване“.

При подобни прояви Столичният инспекторат качва видеозаписите, запечатали случаите, в социалните мрежи. Смятат, че от това има ползи. 

„Имат и морален, и дисциплиниращ ефект. Положителното е, че когато изтрезнеят и видят в социалните мрежи и медиите какво са направили, те идват и искат да заплатят повреденото имущество“, каза Бойко Начев. 

По думите на Бойко Начев записите от видеокамерите трябва да станат веществено доказателство и смята, че така ефектът ще бъде още по-голям.