Въпреки че предаването на протоколите на тези избори беше по-бързо, в Пловдив имаше напрежение.

В града под тепетата времето за предаването на протоколите се съкрати с близо 10 часа, но отново имаше организационни неуредици, които изнервиха някои от чакащите членове на секционни комисии.

До полунощ една трета от секциите в Пловдив и областта чуха заветния номер, който им дава право да се наредят за предаване на протоколите.

"В сравнение с предишните избори ние започнахме да приемаме протоколите 2 часа по-рано“, обясни Иван Кирчев, говорител на 17 РИК.

Някои секции от областта приключиха около 23:30 часа, но други бяха видимо изнервени.

За организационни неуредици алармираха  секции от район Централен в Пловдив. Около 1 часа техният ред беше все още мираж:

"Организацията е ужасна. 5 секции бяха готови в 8:15. Тогава се обади полицаят за патрулка. Патрулката пристигна в 10:15!", сподели Ели Купаранова, председател на СИК, Пловдив.

"2 часа и половина по-късно, при условие, че става въпрос за училище в район Централен, аз смятам, че това е недопустимо“, добави председател на СИК – Пловдив Даниел Тютюнджиев.

Потърпевшите настояват на следващите избори всяко забавяне след края на изборния ден по организационни причини да бъде заплащано в троен размер.