Братът на изчезналия Емил Боев пусна емоционално видео във Фейсбук, на което заедно със своята майка призовават хората да им помогнат. Семейството предлага награда от 100 хиляди лева за този, който им помогне да намерят Емил.

„На този етап от издирването, след като обходихме различни райони, претърсихме всяко дърво и камък, а полицията разследва случая, оставам с впечатлението, че няма как Емил да е изчезнал от само себе си. Няма как да се изпарил безследно и то за толкова кратко време, освен ако не си е взаимодействал с някой друг – спречкване или нещо друго“, обясни неговият брат Мартин.

Той няма данни, но все пак се съмнява, че е възможно Емил да е похитен. Именно затова е предложил награда. „Адресирах поста си в социалната мрежа към правилния човек – онзи, който знае къде е Емил. Не бих искал да правя инсинуации и да завъртам случая в други посоки“, каза още Мартин.

Според него няма как брат му сам да е тръгнал към гората. Предполага, че Емил се е върнал в града, но тогава остава въпроса, къде е отишъл. Мартин все пак се надява да не е отвличане и се притеснява, че вече може да е късно за обявяването на тази парична награда.

Братът на изчезналото момче отказва да работи с различни гадатели и хора със свръх способности. „Не искам да обидя никого, но в момента искам да се концентрирам върху опцията Емил да е при някого“, каза още Мартин.

Момчето е притеснено, че каквото и да прави, не се доближава и на милиметър до брат си. Мартин призовава също така органите на реда да са малко по-активни, защото той и приятелите му „няма как да влизат и да претърсват домовете на хората“.