Здравният репортер на bTV Мария Ванкова, която от самото начало на пандемията у нас следи събитията със заразата, се изправи лице в лице с коронавируса. Тя се заразява непосредствено преди да се ваксинира срещу болестта.

Сега Мария е на финалната права на своята 14-дневна карантина и казва, че, освен притесненията, болестта й е донесла и няколко дози нормалност.

„Много благодаря на приятелите ми, които ми оставят храна пред входната врата, оставиха ми забавни книги. Майка ми, например, ме върна в студентските ми години, защото онзи ден ми изпрати колет с храна. Полицаят, който отговаря за проверката на хората под карантина в квартала ми, беше много мил и любезен и предложи, ако има нужда, да ми пазарува“, разказва Мария.

По думите й информацията, която има като здравен репортер е помогнала и е навредила едновременно на личното й боледуване от коронавирус.

„Знанието е много коварно. Като всеки нормален човек доста се притесних като си видях позитивния тест и това е нормално. В първия един час се притеснявах какъв ход ще има при мен заболяването, защото при всеки се проявява по различен начин“, казва Мария.

По думите й в първите дни на болестта е имала целия набор от симптоми. Заради тежкия набор от симптоми се налага скенер на бял дроб. „Видя се, че имам изменения, но в обем, който позволява да се лекувам вкъщи“, разказва Мария.

Сега тя е на финалната права – карантината й изтича в петък и казва, че няма търпение да се върне на работа.

Повече вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!