В рамките на една седмица водещата в bTV Мария Цънцарова спечели две награди – от Web Report на Dir.bg и голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас” 2022.

Изминаха три месеца, откакто тя стартира предаването „Защо, г-н министър?”.

„В много важен за мен момент идва тази награда и много ѝ се зарадвах. За тези месеци извървяхме много тежък път и това беше пътят от спекулациите, внушенията и всичко, което носеше със себе си това предаване. Чувахме критики от заглавието до формата му. До това, че ще задаваме въпроси само на министри. Усещането, че обърнахме тази нагласа за много кратко време е наистина много приятно“, каза в „Тази сутрин“ Мария Цънцарова.

„Знам, че нито един министър не се събужда щастлив в неделя сутрин“, допълни тя.

„За да стигаме при хората, на които искаме да зададем въпроси, те работят в кабинети, които по никакъв начин нямат уюта и красотата на телевизионното студио. Режисьорът и целият екип правят от това място едно пространство, където да можем спокойно на седнем и да поговорим с човека, който отговаря на въпросите ми“, разказа още Цънцарова.

По думите ѝ този проект отговоря на необходимостта хората да чуят от ключовите личности в държавата отговорите на важните въпроси.

„Още от първото предаване започнахме да получаваме страшно много имейли и предложения за въпроси от зрители“, сподели водещата.

Какво още разказа тя - гледайте във видеото.