Водещата на предаването "Тази неделя" Мария Цънцарова спечели наградата "Жена на годината" в категория "Медии". 

Тя бе отличена по време на 16-ото издание на престижния конкурс, организиран от списание "Грация".

"Безспорно е много приятно чувството, когато получиш признание. Всички, които са номинирани в категория "Медии", имат уважението на широката публика и на зрителите ни. Приятно е усещането, че трудът ми има смисъл и значение и е видян и оценен от хората, за които всички ние даваме сърцата си, не просто работим", каза Мария Цънцарова в "Тази сутрин".

Снимка: bTV

"Много обичам работата си и никой от нас не идва сутрин с неудоволствие и очакване да свърши работния ден. На финала на работния ден ние просто не си тръгваме, защото има още какво да се свърши. Благодарна съм, че мога да правя това, което искам", споделя още тя.

Мария Цънцарова казва, че има пълната подкрепа и на най-близките си за това, което прави. 

"Няма как да е лесно това, което правим, ако искаме да стигнем по-далеч от повърхността. Трудността е в огромния поток от информация. Всеки един от нас иска да стигне до правилните хора и да допринесе повече за разбирането през разговорите и репортажите, които правим", смята водещата на "Тази неделя".

Правилно зададените въпроси за Мария Цънцарова са тези, които би задал зрителят. 

"Аз през повечето време съм зрител и следя всичко в медийното пространство. И действително си задавам въпроси от гледната точка на зрителя. Така ми хрумват най-точните. Слушането също е много важно в работата ни, не само да си се подготвил добре", споделя Цънцарова.

"Много е приятно чувството да правиш нещо, което наистина усещаш като своето място. Все повече усещам и хората, с които го правя, като своя отбор. За мен е изключително с тях да гледаме в една посока и да разбираме по сходен начин как трябва да се случат нещата", казва Мария Цънцарова за работата си в предаването "Тази неделя".