Момчето, което размаха показалка на учителката си, съжалява за постъпката си. Това разказва майка му, която говори за първи път пред камера, но от притеснение крие лицето си.

„Постъпката, която е извършил моят син, е недопустима за мен и мисля за всеки един нормален човек. Аз лично като родител съжалявам страшно много за това, което е извършил, което е направил. Винаги досега, в моето си възпитание към него, не съм стремяла той да бъде и да се държи по този начин, винаги съм искала най-доброто за моите деца”, каза майката.

Снимка: bTV

Жената сподели, че се чувства обидена и наранена от постъпката на сина си. Тя добави, че много съжалява за ситуацията. „Той самият също каза, че съжалява много и това  е било в момент на негова еуфория и радост, което е направил”, заяви тя.

Според майката, момчето няма здравословни проблеми, посещенията при психолог и психиатър също не откриват проблем.

„Според мен се опитва да привлече внимание, тъй като винаги е бил отхвърлян от съучениците си, от приятелите, от връстниците си, по този начин той си мисли, че ще може да се сработи с колектива и ще бъде приет. Това за мен обаче не е правилният подход, защото той може да бъде приет и ако направи нещо добро, което той много пъти е правил, но не и в училище”, заяви майката.

Училищата, които е сменил, са седем, от нито едно не е бил изключван, твърди майката и добавя, че винаги тя, по собствено желание го е местила.

Според ръководството на училището има вариант момчето да стане индивидуален ученик. Родителят на момчето заяви, че също би се съгласила на тази форма на обучение.

След публикуваното на клипа, момчето се е затворило в себе си и не излиза от дома си. Майката ще търси помощ от психолог. За нея преместването в ново училище обаче няма да реши проблема.