Това е уникален, спонтанен и нережисиран граждански протест и не би следвало нито един политически или партиен лидер да се опитва да яхне този протест, коментира в предаването „Тази сутрин“ Мая Манолова.

По думите й никой политик не трябва да се опитва да „яхне този протест, защото ще падне от коня и ще си счупи главата“. 

Политическите лидери да декларират, че след изборите няма да се коалират с Бойко Борисов, няма да участват в управление с него, призова Манолова.

Хората на площада за 5 денонощия постигнаха това, което депутатите в парламента не могат да постигнат – единство, каза още Мая Манолова.

В момента на площада са бъдещите депутати и министри и шансът за промяна на държавата е именно такива активни и млади хора да участват в управлението. Този протест е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов, добави тя.

„Аз си подадох оставката като народен представител, подадох си оставката и като омбудсман. Излязох и се изправих персонално срещу Борисов есента на кметските избори в София. Понесох целия удар на опита на този модел да се съхрани“, отбеляза Мая Манолова. 

Тя посочи, че гражданското движение „Изправисе.Бг“ подкрепя исканията на протестиращите – оставка на правителството, оставка на Гешев, Велико народно събрание и нова конституция и електронно гласуване. 

„Добавяме към тези искания и каузите, зад които седим като гражданска платформа. А те са – пълна ревизия на властта, на всички институции на централно и регионално ниво. Пълна ревизия на сделките и на приятелския кръг на Борисов“, каза още Манолова.