Без парламента, който „Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на боклука,  ние не можем да направим реформите, коментира в предаването „Тази сутрин“ министърът на иновациите Даниел Лорер. 

По думите му ИТН отказват да поемат отговорност за пореден път. „Видяхме го миналото, лято виждаме го отново – като не ми харесва си тръгвам, ама политиката не е шоу“, заяви Даниел Лорер.

„Ние преминахме през огромни кризи – при COVID те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация - те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна - те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата и това е причината те да хвърлят България в хаос. Аз наистина недоумявам какво седи зад това", каза Лорер.

„Българският парламент решава българския бюджет, когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясни, това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и плана за възстановяване, и устойчивост“, посочи Даниел Лорер. 

„При ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало, и ако в началото ние давахме кредит на доверие, че това е техният стил, те така са свикнали да работят и ние можем да вървим напред, защото България има нужда от мнозинство, което да я тласка напред, а не да я дърпа назад, с времето се оказа че, ИТН не желаят да работят по този начин", каза той.

„Важното за българския избирател в момента е да разбере че цялата формация на Слави Трифонов – ИТН, не работи за интересите на България. В момента тези хора умишлено спират работата на българското правителство заради парите на пътищата - да хвърлиш държавата в хаос заради това е немислимо“, отбеляза още министърът на иновациите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!