Относно политическия проект на Слави Трифонов – предсоти му тежък преход – едно е да задаваш въпроси, друго е до даваш отговори. Това обяви в предаването „Тази сутрин” бившият продуцент на предаването „Ку-ку” и бивш евродепутат Петър Курумбашев.

Учредителното събрание на новата партия – „Няма такава държава”, беше в събота – 5 октомври, и беше закрито за медии. Курумбашев уточни, че не имал покана за участие в новия политически проект.

Според него е възможно съдът да откаже регистрация на партията заради името. Той напомни, че е имало опит да се регистрира Народно движение „Ку-Ку” (НДК), но тогава върховният съд отказал с мотива, че не е уважително една партия да има в името си "Ку-ку".

Относно предстоящите местни избори Курумбашев коментира, че в София „БСП никога не е била хит” и затова опитва да обедини недоволните от управляващата партия, както направиха с номинацията за президента Румен Радев.  

Той прогнозира, че на Мая Манолова няма да ѝ е лесно, ако стане кмет на София, защото мнозинство в Столичния общински съвет ще има ГЕРБ.

За другите градове според бившия евродепутат БСП има добри кандидатури в Русе и Ямбол, а ГЕРБ стои добре Бургас, Варна и Стара Загора.

Вижте повече във видеото!