Куче нахапа жестоко 8-годишно дете в Плевенското село Биволаре. Животното се движело свободно по улицата на селото.

Момченцето е получило тежки наранявания от нападението на кучето, което е порода черна немска овчарка, по-известна като канадски вълк.

Рачо Стефанов, дядо на нападнатото дете, става очевидец на инцидента. Той си спомня, че първоначално не е разбрал, че внукът му е в беда, а си играе с кучето.

„Кучето го свали и започна ужасно да го хапе, беше много страшно. Кучето избяга като дойде стопанката на кучето. Детето беше нахапано по ръцете, корема, краката”, каза още Стефанов.

„Разхождала го е без каишка, без намордник. Има тежки психологични травми детето. Вечер не спи спокойно, плаче, реве. Сутринта го питаме – няма никакви спомени. Имаме нужда от психолог. каза Ралица Стефанова, майката.

Бабата на момчето допълни, че кучето стои отвързано в двора и често лае по преминаващите по улицата хора. Анета Стефанова заяви, че не за първи път кучета на въпросните стопани нападат хора от селото.

„Стопанката беше много притеснена, видях я в Бърза помощ, носеше документи на кучето, което се оказа с изтекли ваксини. Оказа съдействие, но това не я оправдава – не може това куче да се движи без каишка и наморник”, заяви бащата на детето Явор Китов.

Родителите вече са подали жалба в районното полицейското управление. Екипът на bTV потърси стопанката на агресивното куче, тя отказаха да застане пред камера, но обясни, че твърдо застава зад кучето си и каквото има да каже – ще го направи в съда.