"Решенията в БСП не се взимат еднолично. Не съм бил изключен от тясното ръководство на партията. Аз и много мои изтъкнати колеги освободихме местата си от изпълнителното бюро, за да се посветим изцяло на основната цел на БСП – постигане на по-добри резултати на предстоящите избори. Оставам част от ръководството на партията като член на националния съвет", каза в „Тази сутрин“ Крум Зарков от БСП.

„Когато съм имал критика към Корнелия Нинова или когото и да е от ръководителите на партията, когато съм участвал в работата на изпълнителното бюро, съм заявявал всичко на място. Ние сме един отбор и работим като такъв. Моята роля като водач на листата в Русе е изключително важна и няма да пестя никакви усилия да я изпълня“, добави той.

Зарков обясни, че реденето на листи и избирането на водачи винаги е свързано с известно напрежение.

„Весела Лечева е личност с безспорен авторитет. Много важно е да се подчертае, че тя каза, че ще остане вярна на партията, ще подпомага структурите и ще участва много активно в кампанията“, каза Крум Зарков.

По думите му новите коалиционни партньори Румен Петков, Георги Кадиев и Минчо Христов са символ на това, което се опитва да направи БСП, а именно да обедини единомишленици в политическа ниша. С някои се е получило, но с други - не.