Крадци оставиха без кислород всички отделения на ямболската болница. Те са срязали захранването към системата за подаване. Това е второто посегателство само за седмица.

Снимка: btvnovinite.bg

Инцидентът е станал на 6 юли вечерта. Срязани са тръбите за кислород към хирургичния блок, които са медни. В този момент е имало 100 души, които са били на кислородни системи, но за щастие, не е имало човек на командно дишане в реанимацията, каза заместник- директорът на болница „Свети Пантелеймон“ д-р Валентин Вълчев.

В лечебното заведение веднага са реагирали и са дали на пациентите кислород от бутилки, с които разполагали заради пандемията с коронавирус.

Територията на болницата е голяма – 20 декара, на които са разположени 17 сгради, които са стари, над стогодишни, и е трудно да се охранява. Трябва да се създаде видеонабюдение, за да се предотвратят такива инциденти, смята д-р Вълчев.

За двете кражби са обвинени двама криминално проявени на 18 г. и 36 г. Ако бъдат признати за виновни, крадците могат да получат до 10 г. затвор.

Вижте повече по казуса във видеото.