„Няма да се кандидатирам за кмет на София”, заяви Константин Паскалев в студиото на „Тази сутрин” и допълни, че „решението му е 100% сигурно”.

„Няма енергия да се говори за политики в местната власт”, смята Паскалев, според когото това е голям проблем в обществения ни живот.

Що се отнася до това дали, след като той не иска да се бори за поста на градоначалник на София, БСП ще издигне кандидатурата Мая Манолова за кмет на столицата, Паскалев заяви, че решението за кандидата ще бъде взето от градската организация на партията в средата на септември.

„Омбудсман и кмет са две различни неща”, отбеляза обаче Паскалев, според когото Манолова в момента има голям рейтинг, но това не е определящо за едно успешно управление на града.

Снимка: btvnovinite.bg

„Предизвикателство e да се прави политика, а не да се коментират личности”, категоричен е Костадин Паскалев.

София има изключително много проблеми, огромна част от които се коренят в кметското управление на Бойко Борисов. Доказателство за това е, че разрешителното за строеж на сградата „Златен век” е било издадено по това време, отбеляза Паскалев.

Паскалев коментира и казуса с терасите на Пламен Георгиев.

„Георгиев е абсурд да не знае за какво става въпрос (с терасите), като се има предвид, че е юрист”, смята Костадин Паскалев, който не е изненадан от оставката на шефа на КПКОНПИ.

Костадин Паскалев заяви, че не одобрява и изказването на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, който говори сякаш издава присъди.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нямаме управление, а пиар, който се реализира ден след ден”, смята политикът, според когото наблюдаваме криза на държавността у нас.