Гневен коментар на европейската и вицесветовна шампионка на троен скок Ива Пранджева взриви социалните мрежи. Лекоатлетката разказва за брутално поведение на колоездач към 88-годишен човек, който е стъпил на велоалея.

На 1 април сутринта 88-годишният Любен Атанасов прави своята редовна разходка край пловдивския гребен канал. Дядо Любен е с намален слух. Когато неволно стъпва на велосипедната алея, внезапно получава удар в тила.

Ива Пранджева се оказва на мястото.

Снимка: btvnovinite.bg
„Колоездачът, който караше по велоалеята, започна да крещи човекът да се махне от велоалеята, даже имаше обиди. След което се приближи към него, изнесе ръка в страни и го удари отзад. Човекът не очакваше и падна, потече му кръв от носа, впоследствие се оказа, че коляното му е ожулено, ръката. Аз даже се разстроих и разплаках на самата случка, защото това наистина беше много гадно", разказа тя.

Любен Атанасов посочи, че е получил леко сътресение. Нападателят бяга без да помогне на падналия възрастен мъж.

"Може да е изпитал някаква агресия към човека, че му ходи по велоалеята, но поне, ако се беше върнал да се извини да помогне – може би щяха да изглеждат по съвсем друг начин нещата. А той избяга", посочи Пранджева.

Коментарът й в социалните мрежи предизвика съчувствие и възмущение. Насилникът все още е неизвестен. Свидетелката го описва като мъж на 50-60 години.

Дядо Любен все още не може да се възстанови от травмите – след удара страда от световъртеж и бучене в ушите.