Представители на ДПС и "Обединени патриоти" също са пътували на командировка до Залцбург на Изложението за по лов и риболов, на което са били и депутатите от БСП.

След като социалистическата партия за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия и отидоха в командировка в чужбина. Те бяха на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

Депутатите Александър Сабанов от "Обединени патриоти" и Бюрхан Абазов от ДПС също са били в командировка на това изложение.

Снимка: btvnovinite.bg

Утвърдените разходи за депутатът Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

По сходен начин изглежда сметката и за другия народен представител от БСП – Йордан Младенов. При него особеното е, че са му одобрени и вътрешни разходи на стойност 60 лева за транспорт.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания.

Снимка: btvnovinite.bg

Самолетният билет на депутатът от "Обединени патриоти" – Александър Сабанов, е над 2000 лева. За хотела му са платени 1635 лева, командировачните отново са в същия порядък – около 300 лева. Неговата командировка вече е отчетена в парламента, общо разходът е 4110 лева за пътуването.

Снимка: btvnovinite.bg

Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов се доближава като похарчена сума до колегите си от БСП.

Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.