В навечерието на Бъдни вечер ученици нарисуваха картички за най-малките пациенти в „Пирогов“.

Завладeни от коледния дух, първокласници от 20 ОУ „Тодор Минков“ нарисуваха коледни картички за малките пациенти в детската хирургия на болницата. 

На картичките бяха нарисувани подаръци, елхи и коледна украса. Те са едва на 7 години, а показват колко малко е нужно да се направи голям жест, за да зарадваш някого.

Снимка: btvnovinite.bg

„Весела Коледа, щастлива Нова година. Оздравявай, приятелче, оздравявай бързо. Пожелавам ти много здраве и много игри“, е написал в своята картичка Филип Марков.

Инициатор за коледните картички е класният ръководител Галя Велкова. За нея е важно децата да се научат на състрадание и съпричастност.

Снимка: btvnovinite.bg

От деца за деца - така определя благотворителността преподавателят.

„Аз мисля, че няма нищо по-хубаво деца да направят нещо, за да направят щастливи други деца. Имаше наистина много хубава емоция, когато ги правиха. Тези картички, всички са заредени с много положителна енергия и аз вярвам, че ще донесат радост на дечицата, защото това е най-хубавото“, казва той.

Събрани в кутия, коледните картички отпътуваха за своите получатели в болница „Пирогов“. Цвети и Павел се наеха с отговорната задача да ги доставят.

Снимка: btvnovinite.bg

Лекарският екип прие коледните картички, които ще раздадат на малките пациенти.

„Страхотно е и съм сигурен, че болните дечица тук ще го оценят и ще им предадем благопожеланията на дечицата и ще направим каквото можем, за да оздравеят бързо и да са сред учениците си“, каза д-р Калин Атанасов.

И така с минимални усилия деца дариха усмивки на други деца, а доброто дело ще остане винаги в сърцата им.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!