Кола пропадна дупка в Стара Загора. Ремонтните дейности по ВиК проекта започнаха още през 2022 година, целта е подмяна на над 60 км водопроводи и канализация в града. Въпреки че крайния срок е краят на тази година, голяма част от улиците са разкопани.

"При маневра, за да паркирам зад блока гумата ми стъпва върху насипа, той се свлича и колата увисва във въздуха. Бях със семейството си, с дете на една година“, каза пострадалият Асен Анастасов.

Снимка: bTV

По думите му детенцето не разбрало какво става, но родителите се притеснили много.

Първо се обадил на горещия телефон в Стара Загора, а след това и на КАТ. От 112 се отзовали на дванадесетата минута, но казали, че не било в тяхната компетентност. На 25 минута отново звъннал на общината и чак тогава дошъл шофьор на камион от ВиК. Никой нищо не е констатирал или направил.

Снимка: bTV

„Все едно нормално засядане в калта. Само че дупката съществува повече от два месеца. Няколко пъти е засипвана с чакъл и пясък, който всеки дъжд свлича на нивото на булеварда“, каза Анастасов.

По думите му задният мост на колата бил във въздуха и не могъл сам да изкара колата. Едно от предложенията било за репатриращ автомобил. На 42 минута дошъл въпросният шофьор.

bTV потърси и общината по този въпрос, но отговор не получихме. Потърсихме ВиК Стара Загора, но след като разбраха, че се звъни от bTV, телефонът бе затворен.

Снимка: bTV

По думите на Асен за конкретното място са подавани повече от три сигнала само за изминалата седмица. Топката се прехвърляла от едно дружество на друго.

Кметът на общината отговори на публикация в социалните мрежи за друг подобен казус, че проектът и надзорът са отговорност на ВиК.

Гледайте повече във видеото.