Изминалата година промени и представите за богатство по света. Дълги години за най-богат човек на Земята се смяташе Бил Гейтс. Развитието на космическите технологии обаче изстреля към небето компаниите на предприемачи като Джеф Безос и Илон Мъск.

След като направи революция в автомобилостроенето с електрическите си коли, Илън Мъск покори и Космоса. Освен че изведе първия цивилен екипаж в околоземна орбита, корабите на компанията му обслужват НАСА и международната космическа станция. В последните дни на годината богатството му се изчислява на 274 милиарда долара.

През лятото основателят на "Амазон" Джеф Безос осъществи 20-годишната си мечта и излетя в Космоса с още трима космически туристи. Акциите на компанията му "Блу Ориджин" скочиха драстично. По последни данни на списание „Форбс“ Джеф Безос има 197 милиарда долара.

Трети по богатство е лидерът на империята за луксозни стоки LVMH Бернар Арно, чиито авоари са само с половин милиард по-малко от на Безос.

Въпреки COVID пандемията, милиардерите стават все по-богати.. През отиващата си 2021 г. те са увеличили богатството с още 8 трилиона долара.