Вероятно експерти от Район „Слатина” в София отново ще посетят жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, за да инспектират навесите на терасите в имота. Това каза пред камерата на bTV кметът Наталия Стоянова. Районната администрация вече излезе със заключение, че пристройките трябва да бъдат съборени, но то беше обезсилено от началника на столичния строителен контрол арх. Влади Калинов, като това решение доведе до скандал и до оставката му.

Стоянова призна, че заповедта на Калинов е била неочаквана и си я обяснява с „грешен прочит на закона”: „Оставката е личен акт, за нея обяснение би могъл да даде този, който я е подал. Нас ни интересува преписката да бъде доведена до своя законен край”.

По думите ѝ в случая няма как да се говори за допустимост, тъй като покривите са с около метър над допустимата кота. Има ли значение, че става дума за имота на шефа на КПКОНПИ, имало ли е натиск? „Не е имало нещо по-особено, това е незаконен строеж – такива има навсякъде в страната”, отговори кметът. По думите ѝ собственикът е оказвал пълно съдействие.

Сега новата проверка ще включва както анализ на вече събраните документи, така и вероятно допълнителна инспекция, тъй като, например, е възможно собственикът сам да е съборил навесите, обясни Стоянова. Тя допълни, че може да разшири екипа от проверяващи.