Продължава разчистването на свлачището в Искърското дефиле.  Очаква пътя при Елисейна да бъде отворен в средата на седмицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Машините работят от рано сутринта, но все още на пътя има доста големи скални късове. На място ще дойдат и алпинисти, които ще почистят участъка около 300 метра около активния скат, който е поддал. Властите се надяват в сряда пътят да бъде отворен.

„Няма проблеми за снабдяването на населението и животоспасяващите операции“, съобщи кметът на Мездра Иван Аспарухов.

"В петък учениците от селото не са успели да отидат на занятия, но алтернативният маршрут работи. Той минава през входа на бившия металургичен комбинат в Елисейна, който се ползваше дълги години. Има пробив от другата страна към другото село, който беше укрепен. Бяха направени водостоци от отците и в момента се минава спокойно. Децата трябва да минат през жп линиите на гара Елисейна, за безопасното им преминаване се грижат ръководители. От другата страна ги очаква транспорт, който да ги закара в Зверино“, каза Аспарухов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Проблем след разчистването ще бъде между Елисейна и Своге“, допълни той.

Второкласният път трябва да бъде укрепен до пролетта, защото тогава отново започват ремонтни работи по международното трасе Е79 и той трябва да поеме трафикът.

Снимка: btvnovinite.bg

Зрител на bTV в неделя предостави снимка от района на Лакатник, където също падат камъни и предупреждава, че в района трябва да се шофира внимателно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!