Безопасността на пешеходните пътеки по булевард „Никола Вапцаров” може да се повиши допълнително, отбеляза в предаването „Тази сутрин” новият кмет на столичния район „Лозенец” Константин Павлов. Преди дни там джип блъсна 2 ученички, едната от които загина след удара.

„Това място е опасно, там и друг път са ставали инциденти, състоянието на пешеходната пътека, светофарите и оградите не е добро, самата дисциплина на шофьорите и пресичащите - също, както и работата на местните власти” - това отбеляза като причини за инцидента Константин Павлов.

От директора и учителите в училището, от което са пострадалите деца, разбрах че те са се занимавали често с този проблем, каза още той. По думите му децата са предупреждавани, с тях е работено, има редовни часове по безопасност на движението.

Това е опасен участък колите са движат много бързо. Всичко, което намалява рисковете, би свършило работа, отбеляза кметът на района.

Това не е единичен проблем. С кмета на „Триадица” - Димитър Божилов, сме замислили инициатива за безопасност на движението, защото „Триадица” са моловете, НДК, Южния парк - по улиците тече много интензивен трафик и винаги има рискове от инциденти, посочи Константин Павлов. 

Според него друг проблемен участък е граничният булевард между „Лозенец” и Студентски град. В квартал „Витоша” движението също е проблемно, непрекъснато има инциденти с пешеходци, отбеляза Павлов.