Пет кирки бяха забити в превозните средства на 34-годишен мъж и на приятелката му. Инцидентът е станал в село Главиница край Пазарджик и е заснет от охранителни камери.

По случая районната прокуратура вече е образувала досъдебно производство. Полицията е иззела кирките и се е опитала да свали отпечатъци от тях.

Снимка: btvnovinite.bg

„Инцидентът стана около 3 ч. през нощта. Чух силен шум. Станах да видя какво става през прозореца. Видях как един мъж бяга, слязох долу и намерих пет кирки, забити в колите“, разказва потърпевшият Стоян Иванов.

Това не е първият такъв инцидент. Стоян разказва, че е получавал заплахи и е осъдил 60-годишен мъж за това, че преди време е повредил негово имущество. Делото е приключило преди месец с осъдителна присъда. В същия ден той отново е получил заплахи от осъдения.

Снимка: btvnovinite.bg

Именно заради предишните инциденти мъжът е поставил камерите около къщата си. По неговите думи той няма бизнес отношения с мъжа, който го заплашва. Стоян е собственик на павилион за бързо хранене, в който работи заедно с неговата приятелка. Двамата живеят на семейни начала.

Бизнесът му е изряден, защото човекът, който го заплашва, е подавал много сигнали срещу него и павилионът му е проверяван многократно, но нарушения не са открити, казва Стоян.

Снимка: btvnovinite.bg

Заплахите получил на работното си място. Човекът, който го заплашвал, е бивш полицай, който е уволнен, а неговият син също работи в системата на МВР. Затова Стоян подал искане разследването да не се води от местни служители на реда.