На Велики четвъртък Зейнеб Маджурова гостува на Катерина Евро, за да покажат как се месят вкусни и пухкави козунаци.

Пропорциите са много важни, категорична е Катето Евро, която за един козунак ползва 1 кг брашно и 335 г захар. "Не става много сладък, но ако се сложи повече захар, не бухва и не става на конци", каза актрисата, която е част от журито на "България търси талант".

С усмивка тя разкри и тайната на нейните козунаци - масло, свинска мас и малко олио. Освен това слага още 6 яйца, кората на два лимона, щипка сол, ванилия (шушулка или екстракт).

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Катето Евро признава, че обича да меси сама козунаците, пуска си музика и отдава цялата си положителна енергия, за да стане вкусен козунакът. "В стаята трябва да е много топло", подчерта актрисата. Тя отбеляза, че най-важното при козунака е втасването.

"Тестото трябва да е много меко, за да стане на конци. Не се притеснявайте, ако лепи по ръцете. След като втаса, то ще стане малко по-твърдо", обяснява Евро.

Водещата Зейнеб Маджурова сподели и един неин трик – ако пъхнете тестото във фурната на 50 градуса, то ще втаса бързо.