На Велики четвъртък Зейнеб Маджурова гостува на Катерина Евро, за да покажат как се месят вкусни и пухкави козунаци.
Пропорциите са много важни, категорична е Катето Евро, която за един козунак ползва 1 кг брашно и 335 г захар. "Не става много сладък, но ако се сложи повече захар, не бухва и не става на конци", каза актрисата, която е част от журито на "България търси талант".
С усмивка тя разкри и тайната на нейните козунаци - масло, свинска мас и малко олио. Освен това слага още 6 яйца, кората на два лимона, щипка сол, ванилия (шушулка или екстракт).
Катето Евро признава, че обича да меси сама козунаците, пуска си музика и отдава цялата си положителна енергия, за да стане вкусен козунакът. "В стаята трябва да е много топло", подчерта актрисата. Тя отбеляза, че най-важното при козунака е втасването.
"Тестото трябва да е много меко, за да стане на конци. Не се притеснявайте, ако лепи по ръцете. След като втаса, то ще стане малко по-твърдо", обяснява Евро.
Водещата Зейнеб Маджурова сподели и един неин трик – ако пъхнете тестото във фурната на 50 градуса, то ще втаса бързо.