Четирима души остават с опасност за живота след тежката верижна катастрофа край Панчарево. 

Повечето от тях са деца под 18 години. 

След инцидента един загина, а девет други са ранени. Те са настанени в "Св. Анна", "Пирогов" и ИСУЛ.

В тежко състояние са три момичета на 14, 16 и 18 години. 16-годишното момиче е интубирано. 

Загиналият е 33-годишен шофьор, причинил инцидента. Той е имал десетки нарушения на пътя.

Във фаталната вечер с него в колата пътува и младо момиче. Той губи контрол по време на десен завой, влиза в насрещното и се блъска в друг автомобил. В тях се удря и трета кола. Това, което се знае, че той най-вероятно е употребявал алкохол.

Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи заяви, че вероятно шофьорът не е спазвал ограничението с 30 км/час на този участък. 

“Той е бил с много по висока скорост, ако катастрофата беше станала при движение от 30 км/час, то тя нямаше да е с фатален край. Нямаше да има толкоз тежко пострадали и загинали”, каза Тодоров.

Той подчерта, че самите значи не са поставени много правилно и всъщност всеки автомобил на това място превишава скоростта и не се спазват правилата за движение. 

Асфалтът е износен, а маркировката трябва да се възстанови. Скоростта трябва да се контролира с технически средства, които разбира се, тук ги няма, каза Тодоров.

От асоциацията предлагат радикални мерки срещу пияните и дрогираните водачи, а именно при такива нарушения да се конфискува автомобила.