Жители на три улици в центъра на Добрич се оплакват, че при всеки дъжд къщите им се наводняват, а уличните шахти не могат да поемат водата. Те заплашват да блокират бликия булевард, ако проблемът продължава. 

При последния проливен дъжд в началото на септември двама души са евакуиарни от домовете си. Единият е с увреждания и се налага пожарната да го евакуира.

„Тези канали са направени навремето. Те са малки, не могат да поемат водата и се задръстват“, каза Емил, син на евакуирания човек с увреждания. 

Тогава водата в къщата им достига над метър.

„При всеки дъжд хвърляме мебели. Ние живеем във водата от толкова години насам. На 55 години съм и не помня кога са ремонтирали асфалта тук“, казва жител на квартала.

Подавани е жалба и е имало среща с кемта на Добрич, но до момента няма нищо предприето.

„Вместо да се решва проблемът, той се задълбочава. При всеки дъжд чакалът се стича в най-ниската точка и запушва шахтите. Газим в канализационни води“, оплаква се друга жителка. 

Такситата не ходят до този район, а за линейките и пожарните е много трудно.

„Преди две години направихме заснемане на канализацията. В по-големите участъци тя не подлежи на ремонт. Трябва да се подмени. Не можем да извършим каквито и да било ремонти без да сме оправили подземната инфраструктура. В момента не е наличен толкова голям финансов ресурс“, заяви инж. Пенчо Керванов, зам.-кмет на общ. Добрич. 

Хората заплашват да блокират един от основните булеварди вблизост до района, ако проблемът продължава.