Стотици хиляди българи тръгват на път за празничния дълъг уикенд. Интензивен трафик се очаква в следващите дни, а една от най-натоварените отсечки ще е проходът „Шипка“.

Въпреки че 3 март се пада в неделя, ограничения в движението ще бъдат наложени още от утре, 2 март.

„Ограниченията ще започнат от 20 часа на 2 март. В 6 часа на 3 март ще пропуснем през прохода гражданите, които се движат с автомобили към върха с цел официалните чествания на празника“, поясни комисар Антон Иванов от ОДМВР-Стара Загора.

Движението за транзитно преминаващите от Южна България към Северна България ще бъде пренасочено към Прохода на Републиката.

„Онези, които ще посетят връх „Шипка“, ще могат да паркират по пътното платно, като това трябва да става възможно най-вдясно. Очаква се колоната да започва буквално от началото на прохода, тъй като времето ще е хубаво и нашите очаквания са много хора да се качат на връх „Шипка“, поясни още комисар Антон Иванов.

Той даде съвет на хората. „Очакваме към върха да се качат няколко хиляди души, затова напомняме на всички да са внимателни и спокойни. Напомням, че все пак е празник – нека всички носят със себе си доброто настроение“, допълни комисар Антон Иванов.