Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ видя причините за загуба на изборите в ниската избирателна активност и в стратегията, че всички са „маскари“.

"В тази токсична среда беше много трудно нашите послания да достигнат до хората. Факт е, че очевидно не сме успели да създадем тази мобилизация. Не сме успели да пробием и достатъчно добре да обясним нещата, за които, зад които стоим. Но искам изключително много да благодаря на всички хора, които ни гласуваха доверие във вчерашния ден и те ще видят, че ние няма да предадем своите принципи и няма да предадем нито едно от обещанията и позициите, които застанахме“, каза тя и допълни, че резултатите са добри, защото губят само няколко процента.

Константинова обясни, че вижда при сегашната ситуация връщане на стария модел, срещу който ПП се е борила.

„Ние на компромис с принципите си за това какво управление трябва да има държавата няма да направим. Ако ние щяхме да направим коалиция с ГЕРБ, това щеше да се случи миналата година, когато щяхме да имаме  прекрасна лесна коалиция. Можехме да се разберем само с един партньор, който е ГЕРБ и да си управляваме спокойно 4 години. Ако това беше формата, която ние смятаме, че тази държава трябва да се управлява. Всичко, зад което ние седим, е правосъдна реформа, справедлив антикорупционен орган и да се преборим с корупцията и липсата на справедливост в тази държава“, обясни още тя.

Вижте целия разговор във видеото.