Протести без послания – така определи гражданското недоволство кметът на Враца Калин Каменов (ГЕРБ), който бе събеседник в „Тази сутрин“ по bTV.

„Хората, които протестират, имат своите мотиви, но още по-хубаво би било да имат конкретни послания какво ще се случи, след като евентуално се случи оставката. (…) Много съм притеснен, че при една евентуална оставка има реална опасност да блокира и работата на общините и работата на държавната администрация, което би било проблем за всички жители в цялата страна“, коментира Каменов.

Той не изключи и сценария, в който след подадена оставка ще последват протести от привърженици на правителството, дали гласа си за настоящия кабинет.

По думите му протестиращите ще имат 4 или 5 процента и няма как да сформират правителство и да управляват.

„Изходът е да бъдем малко по-толерантни и мислещи за утрешния ден и за това, което предстои“, каза още Каменов, като добави, че се очаква втора вълна на коронавируса, която ще създаде допълнителни трудности, а това от своя страна щяло да се отрази пагубно и на потенциалните инвеститори, изискващи спокойствие.

Посещението на Борисов във Враца

Кметът категорично отрече събралите се хора при посещението на министър-председателя през миналата седмица да са били организирани. Малко след визитата, от сайта на местна телевизия беше свален репортаж, в който се казва точно това – че възторжените викове на събралото се множество, са на хора от местните структури на ГЕРБ, както и от предприятия, чиито ръководства се свързват с властта.

Самият Каменов в едно от видеата, качени от премиера, на въпрос дали това са протестиращи, отговаря – „Не, подкрепящи са“.

Попитан как е разбрал отдалеч, че събралите са хора са поддръжници, Каменов отговори: "Когато дойде премиерът хората се радваха, че във Враца радваха се че се отпускат средства за Враца. Години наред нямаше подобрения в инфраструктурата. Миналата година най-много във Враца има най-много инвеститори на глава на населението“.