Пострадали при случая зад колоните на Министерския съвет протестиращи продължават да настояват за тежки наказания в МВР. Преди дни беше съобщено, че вътрешната проверка е установила превишаване на полицейските правомощия, а четирима служители на реда ще бъдат наказани дисциплинарно.

Тони Липошлиев е един от младежите, отведени зад колоните на Министерския съвет. Задържан е за 24 часа. Няма повдигнато обвинение.

В първите часове след ареста Липошлиев дал показания пред разследващ полицай. Казва, че след това повече не бил търсен.

„Всички сме виждали видеозаписите с насилието над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР по тази проверка, а в същото време имаме твърдения, че проверката е направена според изискванията?“, пита адвокатът на Липошлиев – Владимир Иванов.

Сред арестуваните в същата вечер е и Жоро Георгиев: „В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в един момент в суматохата, като се обърнах назад, понесох един удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята… Бях напръскан с лютив спрей в очите с ръце зад гърба“, разказва той.

Младежът е с обвинение за хулигански действия. Пуснат под гаранция от 1000 лева.

„На обвинението ми пише, че съм изричал „еничари“ и така, да го кажем меко – „жрици на Бойко“ и такива, но това бяха думи, които се чуват отвсякъде. Аз не съм единица, човек, който съм застанал, и го казвам само аз“, разказва още младежът.

Той е категоричен, че не е удрял полицаи.

Със случая се занимава и Софийската районна прокуратура. И към момента обаче остава загадка какво точно са заснели камерите на правителствената сграда. Засега от МВР не съобщават нови детайли от проверката.