Превозвачите получиха отсрочка до края на март, за да оборудват с бордови устройства превозните си средства. Това се изясни вчера след извънредна среща между премиера и ресорните министри и представители на бранша.

Въпреки отсрочката, тол системата ще стартира, както беше предвидено по план – на 1 март.

„Това не означава отлагане за нас, а преходен период, в който да успеем да оборудваме превозните си средства, тъй като проблемът, който възникна в момента, технически не позволява това да се случи до първи март“, коментира в „Тази сутрин“ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

От разговора в студиото стана ясно, че се е получило разминаване между доставчиците на услуги и изискванията на държавата.

„В последните 20-на дни бяхме в непрекъснат контакт с доставчиците на услуги, които незнайно защо изчакаха до 19 февруари, за да публикуват общите си условия, и ние бяхме неприятно изненадани от това, че те поискаха да събират такси за обслужване на тази система същите, каквито би следвало да получават от държавата“, коментира от своя страна Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

Чуйте целия разговор във видеото.