Кралицата на Великобритания Елизабет Втора разпространи изявление, че е съгласна принц Хари и съпругата му Мегън да започнат по-независим живот, но след „преходен период“.

Това означава, че за известно време двамата трябва да живеят както в Канада, така и във Великобритания.

Преди дни принцът и херцогинята на Съсекс заявиха, че искат да се освободят от кралските си задължения и да станат финансово независими. Медии на острова коментираха, че кралското семейство не е било предварително информирано за намеренията им.

„През последните месеци имаше известни индикации, че има разлив в отношенията между Хари и останалата част от семейството. Всички кралски наблюдатели разказваха, че има напрежение между двамата братя. Снощи се появи едно опровержение от страна Хари и Уилям, че Уилям се е подигравал на Хари и то в контекста на избора му за съпруга“, разказа журналистът от bTV Петя Дикова, която през годините е следила кралската тема на Острова.

„Кралицата хем изразява подкрепата си, хем много ясно дава да се разбере, че е била обидена и разочарована“, каза още тя.

По думите й и има догадки, че може би Хари и Меган няма да запазят титлите си, защото в изявлението си кралица Елизабет ги нарича именно с малките им имена, а не херцогът и херцогинята на Съсекс.