След третия опит да се сформира редовно правителство в рамките на миналата година на 13 декември кабинетът на Кирил Петков се закле пред Народното събрание. Той дойде със заявка за промяна, а днес стават 100 дни от управлението му.

„Група ентусиасти, абсолютно неподготвени изобщо за каквото и да било. 2-3 дребни нещица за 100 дни и това е. Гол ентусиазъм без никакво покритие“, коментира работата на кабинета „Петков“ досега адвокат Николай Хаджигенов.

По думите на политолога Милен Любенов ситуацията коренно се е променила след началото на войната в Украйна и вече е извънредна и изисква антикризисен режим на работа.

„И тук е много важно правителството да съумее, от една страна, да отговори на тази нова променяща се обстановка, а от друга – да не забрави основните приоритети в своята програма за управление“, смята политологът.

Според него правителството е сериозно ангажирано с борбата срещу корупцията и в следващите дни и месеци ще станем свидетели на още стъпки и действия в тази посока.

Политическият пиар Нидал Алгафари е скептичен относно постигнатото от кабинет за първите 100 дни.

„Първо видяхме някакви заводи, които вече никнат като гъби из цяла България – правим електромобили, правим батерии, видяхме няколко тунела, които ще направим под Стара планина“, изброи иронично Алгафари.

Според него сме станали свидетели как правителството ни единствено в Европейския съюз „грозно шикалкави“ по външнополитически теми.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!