Осем души пострадаха след като автобус на градския транспорт се блъсна в дърво в квартал „Младост 2“. По първоначална информация на шофьора му прилошало.

Той е приет в болница със съмнения за инфаркт, още двама души са настанени в „Св. Анна“, а останалите хоспитализирани, които бяха приети в „Пирогов“, вече са освободени за домашно лечение.

„Забелязах, че шофьорът криви леко надясно и вече се е качил тротоара. След като забелязах, че тръгваме към каменната преграда пред блока, се захванах за облегалката на инвалидното място, автобусът спря в едно дърво. Оттам всички започнаха да се паникьосват. Отидох да отворя аварийната врата, за да могат да слязат хората“, разказа Мариян Стайков, който е пътувал в автобуса.

Той добави, че хората в близост до инцидента, са се отзовали на помощ веднага и добави, че в автобуса са пътували 8-10 души.

Шофьорът е на 60 години и работи в Столичния градски транспорт през последните шест години, започнал е смяната си час преди инцидента.

„Информацията е, че на шофьора му е прилошало. Водачът вече е в добро здравословно състояние, снощи е изписан от „Св. Анна“, обясни началникът на Столичния автотранспорт Борислав Попов.