Отрядът на Националния военен университет "Васил Левски" е един от финалистите в "България търси талант". Изпълнението им впечатли със сила и висока концентрация. 

"Военнослужещите не могат да показват излишни емоции. Основната ни цел е да направим добра реклама на нашия университет", споделиха в "Тази сутрин" представители на финалистите.

Още от първи курс в университета започват да тренират специализиран ръкопашен бой. Те разиграха зрелищна сцена, с която показаха силата и духа на българската армия.

След участието им сцената на "България търси талант" беше изпълнена с отломки от различни материали, включени в представянето им. Издават, че някои от нещата са правили за първи път.

"Учим се по правилния начин да чупим, да палим и да правим това, което се изисква от нас", споделиха те. 

Нямат наранявания по ръцете от това, което правят, а тайната е в "механиката и закаляването на ударната плоскост". Амплитудата и скоростта на удара също са важни. Признават, че има рискове, но най-важното за точното изпълнение са тренировките и високата концентрация. 

Големият финал на "България търси талант" е на 15 май. Тогава представителите на Военния университет се надяват да покажат нещо още по-интересно и атрактивно за зрителите. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!