Задържаха шофьора, който блъсна майка и 6-годишно дете на пешеходна пътека. Инцидентът стана на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ана Феликсова“.

41-годишната жена и 6-годишното дете са пресичали булеварда по пешеходна пътека на зелен светофар, когато са блъснати от автомобила. Шофьорът вместо да спре и да окаже помощ е избягал от местопроизшествието.

За щастие жената и детето са с леки наранявания.

"Пешеходците са получили травматични увреждания. Откарани са в МБАЛ "Св. Анна" във Варна, след което са освободени. Водачът е допуснал и след това напуснал произшествието, като е изоставил в близост до кръстовището МПС. След проведени издирвателни мероприятия МПС по-късно е установено, а около час след произшествието е установен и водачът, който към момента е задържан. На около 40 години е. Към момента е установено, че е неправоспособен", обясни Димитър Дреков, полицейски инспектор в КАТ-Варна.

Той никога не е притежавал шофьорска книжка. Освен това от полицията съобщиха, че е осъждан за притежание за наркотици. Има и криминални регистрации за управление на автомобил след употреба на алкохол над 1,2 промила, както и за кражба.