Тази година големият музикант Йордан Караджов празнува 70-годишния си юбилей и почитателите на група „Сигнал“ могат да го чуят на турнето, което започва това лято из България. Първата спирка на групата ще е Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

„Варна е един град, който е доказал любовта си към „Сигнал“, сподели музикантът. „Още повече, че концертът ще бъде в летния театър – най-хубавият летен театър в България.“

„Сигнал“ ще издадат и първия си албум след пандемията. Песните в него са изцяло по текст на Александър Петров, който е споделил, че това е осмислило трудната му година по време на пандемията. Всъщност годината беше трудна за всички музиканти, както и за всичко хора по света, затова албумът ще носи името „След тъмнината“.

Снимка: Олег Попов

Времената на пандемията не са най-трудните години за групата. Според Йордан Караджов най-трудният период е бил по време на тоталитарния режим, когато властта не е одобрявала изпълненията им. На 10 февруари 1982 г. дори се стига до сблъсъци между техни почитатели и милицията, което води до забрана на музиката на „Сигнал“.

Йордан Караджов се гордее с колекцията си от китари, Той вече разполага с 40 китари, които имат важно значение за него.

Снимка: Олег Попов

„Тези китари всъщност са една сбъдната мечта“, обясни той. „Като дете ходих по стрелбищата си си купувах картички, на които гледах Ролинг Стоунс и Бийтълс на какви китари свирят. И за моя голяма радост получих възможността да придобия моделите, с които те са свирили.“