Седми пореден ден на протести в страната срещу управлението и срещу главния прокурор. В същото време от Камарата на следователите изразиха подкрепа за действията на  Иван Гешев.

„Правят се опити за намеса на прокуратурата в политически борби“, заяви членът на УС на Камарата на следователите в България  и бивш председател на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров в „Тази сутрин“

Снимка: btvnovinite.bg

„Мечтата на всяка изпълнителна власт е да яхне съдебната“ и ние сме свидетели на това вече 20 години, смята Тодоров, който даде за пример случилото се с Бойко Рашков, който е бил избран като втория главен прокурор в новата ни история, но президентът Петър Стоянов е отказал да подпише указа за встъпването му в длъжност.

Според Тодоров прокуратурата трябва да остане в съдебната власт и сегашната ѝ законова уредба е добра.

Следователят отказа да коментира обиска, извършен в президентството, защото „става въпрос за събирането на доказателства по висящо производство“.

Това дали да се разпространяват доказателства до медиите по дадено разследване е „изключителна преценка е на наблюдаващия прокурор“, заяви Тодоров.

Снимка: btvnovinite.bg

„Спецпрокуратурата действа като Антикорупционното бюро на Лаура Кьовеши. Тези, които искаха румънския модел, сега протестират срещу пренасянето му в България“, смята Тодоров, кой припомни, че е бил против пренасянето на румънския опит в България.

Вижте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!